Visie

Rooted in Jesus geeft onderwijs vanuit het nieuwe leven in Christus. Om te weten wat ik hiermee bedoel, vraagt dat enige uitleg. Hieronder leg ik graag uit wat ik met het nieuwe leven in Christus bedoel, zodat u weet waar ''Rooted in Jesus'' voor staat.

 

Voor Adam en Eva was er nog geen zonde. Maar doordat hun aten van de boom van kennis van goed en kwaad is de schepping onderworpen aan de zonde. Dit is de staat waar wij allemaal in verkeren. Hierdoor verviel de mens in zonden > ons gedrag, wat wij doen.

 

Adam stierf allereerst geestelijk. Geestelijke dood is het verlies van het contact met God.

Voor de zondeval hadden Adam en Eva vertrouwd contact met God. Maar na het eten van de boom van kennis van goed en kwaad verborgen Adam en Eva zich voor God en werden bang voor God. Dit was niet Gods plan met de mens.

 

De God van ver weg kwam dichtbij en werd onze Vader.

God wilde deze afstand niet en daarom kwam Jezus. Jezus herstelde de afstand tussen ons en God door onze zonden aan het kruis te betalen. Hij rekende af met de staat van dood; de staat als zondaar. En daardoor ben jij nu een nieuwe schepping in Jezus. Je oude ik komt soms nog naar boven, maar in Jezus hoef jij er geen gehoor meer aan te geven. Het gaat niet om juist gedrag maar om juist geloven. Juist geloven resulteert in juist gedrag. Als jouw hart ervan overtuigd raakt dat jij niet meer veroordeeld wordt door de Vader ontvang je Zijn volmaakte liefde. En volmaakte liefde drijft alle angst uit. Je komt tot bloei en wordt de persoon, zoals God jou geschapen heeft. 

 

  

''Daarom verliezen wij de moed niet. Want onze uiterlijke gestalte vergaat wel, maar onze innerlijke mens vernieuwd zich van dag tot dag. De kleine moeilijkheden van dit huidige leven leiden voor ons tot een heerlijkheid die alles te boven gaat en eeuwig is.'' 2 Korintiërs 4:16

 

Het zijn de omstandigheden die ons vormen en kneden waardoor we steeds meer in het nieuwe leven leren te wandelen van Jezus. Tijdens omstandigheden komen we te staan voor het keuzemoment of we kiezen voor ons oude leven of ons nieuwe leven in Jezus.

Ons oude leven zegt: jij verdiend straf, jij bent niet goed en moet de goedkeuring van God verdienen. 

Je nieuwe leven zegt zegt: Je straf is betaald aan het kruis, er staat niets meer tussen jou en God in, je bent Zijn geliefde kind. Je bent een nieuwe schepping.  

Het oude leven houdt ons gevangen in leugen en het nieuwe leven zet ons vrij en geeft perspectief. Daarom zei Jezus: Ik ben de weg, de waarheid en het leven'' Wanneer jij jezelf vanuit het nieuwe leven gaat zien, komt er waarheid in je denken en de waarheid zet je vrij van het gevoel van gevangenschap. Dit is het leven waar jij voor bedoelt bent.

 

''Onze blik is niet gericht op het zichtbare, maar op het onzichtbare. Want het zichtbare is tijdelijk, maar het onzichtbare is eeuwig'' 2 Korintiërs 4:18

 

 

Dit is waar Rooted in Jesus voor staat en onderwijs in geeft.

Wil je meer weten over het nieuwe leven? En hoe je kunt groeien in het karakter van Jezus? Neem gerust contact op via het contactformulier.

 

 


''Gelukkig is de man, die op de Here vertrouwt en al zijn geloof en hoop op Hem richt. Hij lijkt op een boom die aan een rivier staat; een boom die geen hinder ondervindt van de hitte en niet lijdt onder maandenlange droogte. Zijn bladeren blijven groen en hij blijft vrucht dragen.'' Jeremia 15:7-8

 

Hoe jouw omstandigheden op dit moment ook zijn, dit is Gods belofte voor jou!

Hij wil je dieper helpen wortelen, zodat jij geen hinder ondervindt wanneer de stormen op je af komen.

Met jouw wortels in Jezus zal jij als een stevige boom blijven staan.

Jij mag rusten in Hem.

Wil je weten hoe? Neem dan contact met Rooted in Jesus op.