Wie ben ik?

Ik ben Berber Kip, Samen met mijn man en dochter wonen we op de prachtige Veluwe. Ik groeide op in Friesland, waar ik jaren in de psychiatrie werkzaam ben geweest op diverse (gesloten) afdelingen. Uiteindelijk ben ik door gaan studeren in Amsterdam om mij verder te specialiseren en het gedrag van de mens verder te onderzoeken.

 

Al van kleins af aan stelde ik enorm veel vragen en vroeg vooral door. Ik was voortdurend op zoek naar de definitie van ‘’normaal’’ en wilde doorgronden hoe de mens in elkaar zit, waar we in bekneld raken en wat ons vrij zet. Vooral dat laatste intrigeerde mij. Ik kwam er steeds meer achter dat er geen normaal bestaat. Wat voor de een normaal is, is voor de ander abnormaal. Het omgaan hiermee was voor mij een zoektocht, waarin ik vast kwam te zitten in wie ik was en wat 'mijn normaal dan zou zijn'. Ik had een weg gevonden om staande te blijven, maar echt gelukkig was ik niet. Ik studeerde verder en verder en probeerde verschillende theorieën en filosofieën uit in mijn leven. Maar hoe meer ik wist, hoe vaster ik kwam te zitten. In al mijn pogingen van het toewerken naar een gelukkig leven, ontdekte ik dat ik het zelf niet kon. Dit bracht mij bij Jezus.

 

Ik werd getraind dwars door diverse omstandigheden heen. Een route over bergen en door dalen die ik zelf nooit had kunnen bedenken, hebben mij gebracht tot de persoon wie ik nu ben geworden. Achteraf ben ik ontzettend dankbaar voor de processen die mij hebben gevormd om nu het nieuwe leven in Jezus door te mogen geven.

 

God heeft de mens zo lief, dat Hij volledig vrij laat. Zijn vrijheid door Jezus heen is voor een ieder beschikbaar, als wij het grijpen, ontvouwd zich een nieuwe werkelijkheid, waarin we werkelijk vrij zijn en een nieuwe schepping worden.

 

Jesus is the way to wholeness

 

Ben jij benieuwd hoe deze sleutels ook jouw leven kunnen verrijken? Kijk dan snel verder naar de mogelijkheden!