Wie ben ik?

Ik ben Berber Kip, Samen met mijn man en dochter wonen we op de prachtige Veluwe. Ik groeide op in Friesland, waar ik een aantal jaren in de psychiatrie werkzaam ben geweest. Daarna ben ik in Amsterdam verder gaan studeren/werken op gesloten afdelingen in de psychiatrie. Toen ik mijn hart aan Jezus had gegeven, werden mijn ogen geopend en vroeg ik mij af waarom veel mensen in de psychiatrie nooit tot een volledig herstel kwamen. Dit riep vele vragen op in mij en rijmde niet met wat ik las in de Bijbel. Ik wilde weten hoe God over deze dingen dacht en bracht ze in gebed.

 

Ik studeerde verder en verder en probeerde verschillende theorieën en filosofieën vanuit de psychologie uit in mijn eigen leven en in het begeleiden van mensen. Maar hoe meer ik hierover wist, hoe vaster ik kwam te zitten. Tot God tot mij begon te spreken om niet verder te studeren. Iedere keer als ik vroeg welke kant ik op moest gaan kreeg ik één zin terug: 'Ik zal je een opleiding op maat geven'. Op dat moment begreep ik de inhoud nog niet. In vertrouwen ging ik volgen en begon ik te zien hoe de Heilige Geest mij door de praktijk van het leven een opleiding op maat gaf. Na vele jaren viel mijn oog op de tekst uit Mattheus 11:29 waarin Jezus zei: ''Kom bij Mij in de leer'', waarbij alles op zijn plek viel. Ik had een nieuwe leermeester. Jezus als leermeester brengt je naar een nieuwe manier van leven en denken.

 

In al die jaren ervoer ik dat er iets de volledige vrijheid in de weg stond, maar ik kon de vinger er niet op leggen. Bijna 10 jaar later ontving ik het antwoord op mijn gebed. Ik ontving geweldige openbaringen waardoor ik het roer radicaal omgooide en al mijn ''kennis'', filosofieën en theorieën overboord gooide. Ik zei de psychologie voor goed vaarwel en nam enkel en alleen de Bijbel als handleiding voor het leven. Dit was het keerpunt in mijn leven, waardoor de doorbraken begonnen te stromen en mijn leven een totale omwenteling kreeg.

 

Ik ben ontzettend dankbaar voor dit kostbare vormingsproces en de inzichten die ik mocht ontvangen, waardoor er een grote passie is ontstaan om anderen hier over te onderwijzen.

 

Ben jij benieuwd naar meer hierover en hoe deze sleutels ook jouw leven kunnen verrijken? Kijk dan snel verder naar de mogelijkheden!