Wie ben ik?

Ik ben Berber Kip, gelukkig getrouwd en moeder van een prachtige dochter. Samen wonen we in Kampen. Ik groeide op in Friesland, waar ik jaren in de psychiatrie werkzaam ben geweest op gesloten afdelingen. Uiteindelijk ben ik door gaan studeren in Amsterdam om mij verder te specialiseren.

 

Al van kleins af aan ging ik links waar anderen rechts gingen. Ik stelde veel vragen en vroeg vooral door. Ik was voortdurend op zoek naar de definitie van ‘’normaal’’. Ik wilde doorgronden hoe de mens in elkaar zit, waar we in bekneld raken en wat ons vrij zet. Vooral dat laatste intrigeerde mij. Ik kwam er steeds meer achter dat er geen normaal bestaat. Wat voor de een normaal is, is voor de ander abnormaal. Het omgaan hiermee was voor mij een zoektocht. Ik had me leren aanpassen en vond mezelf terug als kameleon. Vaak een tekort aan energie en verschillende lichamelijke klachten belemmerden mij dagelijks. Het leven als kameleon, waarin ik mij aanpaste aan het normaal van anderen, lukte mij niet langer. Ik had een weg gevonden om staande te blijven, maar echt gelukkig was ik niet.

 

In al mijn pogingen van het toewerken naar een gelukkig leven, ontdekte ik dat ik het zelf niet kon. Dit bracht mij op mijn negentiende bij Jezus. Hij liet mij de weg naar ware liefde en geluk zien en gaf mij antwoord op mijn vragen. Hij gaf mij een opleiding op maat, maakte mijn gebroken hart heel en gaf mij de juiste inzichten.

 

Ik kreeg inzicht in mijn overlevingsmechanismen, patronen en blokkades en ontdekte hoe mijn wortels in de juiste grond konden gaan wortelen. Dankzij dit proces, ben ik me vrij gaan voelen en ben ik thuis gekomen in mijn bestemming. Door het leren kennen van Jezus, heb ik de sleutels ontdekt om tussen alle verschillende definities van normaal een weg te vinden in het leven waardoor ik nu mezelf kan zijn. 

Een route over bergen en door dalen die ik zelf nooit had kunnen bedenken, hebben mij gebracht tot de persoon wie ik nu ben geworden en tot het punt waarop ik kan zeggen; ''ik ben gelukkig geliefd''. Het is mijn hartsverlangen om vrouwen te begeleiden naar dat punt, op een unieke manier, die geheel aansluit bij wie jij bent.

 

Jesus is the way to wholeness

 

Ben jij benieuwd hoe deze sleutels ook jouw leven kunnen verrijken? Ik loop graag met je op.