Wie ben ik?

Ik ben Berber Kip, gelukkig getrouwd en moeder van een prachtige dochter. Samen wonen we in Kampen. Ik groeide op in Friesland, waar ik jaren in de psychiatrie werkzaam ben geweest op diverse gesloten afdelingen. Uiteindelijk ben ik door gaan studeren in Amsterdam om mij verder te specialiseren en het gedrag van de mens verder te onderzoeken.

 

Al van kleins af aan stelde ik enorm veel vragen en vroeg vooral door. Ik was voortdurend op zoek naar de definitie van ‘’normaal’’. Ik wilde doorgronden hoe de mens in elkaar zit, waar we in bekneld raken en wat ons vrij zet. Vooral dat laatste intrigeerde mij. Ik kwam er steeds meer achter dat er geen normaal bestaat. Wat voor de een normaal is, is voor de ander abnormaal. Het omgaan hiermee was voor mij een zoektocht, waarin ik vast kwam te zitten. Ik vond me zelf terug in een energie te kort en lichamelijke klachten belemmerden mij dagelijks. Ik had een weg gevonden om staande te blijven, maar echt gelukkig was ik niet.

 

In al mijn pogingen van het toewerken naar een gelukkig leven, ontdekte ik dat ik het zelf niet kon. Dit bracht mij bij Jezus en ik ging op ontdekkingstocht door de bijbel. Ik ontdekte het verschil tussen mijn oude leven en het nieuwe leven vanuit Hem en begon dit te herkennen in het dagelijks leven. Ik ontdekte dat ik alles los moest laten, om werkelijk vrij te kunnen worden. Zelfs alle geleerde theorieën vanuit de psychologie. Hierdoor nam mijn leven een andere wending. 

 

Ik werd getraind dwars door diverse omstandigheden heen. Een route over bergen en door dalen die ik zelf nooit had kunnen bedenken, hebben mij gebracht tot de persoon wie ik nu ben geworden. Achteraf ben ik ontzettend dankbaar voor de processen die mij hebben gevormd om nu het nieuwe leven in Jezus door te mogen geven.

Deze vrijheid, heeft God voor een ieder beschikbaar. Hij houd zoveel van de mens en wil niet dat we gevangen blijven in ons oude leven. 

 

Jesus is the way to wholeness

 

Ben jij benieuwd hoe deze sleutels ook jouw leven kunnen verrijken? Kijk dan snel verder naar de mogelijkheden!