Wie ben ik?

Ik ben Berber Kip, Samen met mijn man en dochter wonen we op de prachtige Veluwe. Ik groeide op in Friesland, waar ik jaren in de psychiatrie werkzaam ben geweest op diverse (gesloten) afdelingen. Daarna ben ik in Amsterdam verder gaan studeren/werken in de psychiatrie. 

 

Al van kleins af aan was ik een echte pionier. Mijn radicaliteit deden mij vaak overkomen als een sterk meisje en later als een sterke vrouw. Maar van binnen had ik ook een hele gevoelige kant, die ik echter achter een harnas van zelfbescherming verstopte. Al van kleins af aan observeerde ik hoe mensen in elkaar zitten en was ik voortdurend op zoek naar de definitie van ‘’normaal’’. Vooral dat laatste intrigeerde mij. Ik kwam er steeds meer achter dat er geen normaal bestaat. Wat voor de een normaal is, is voor de ander abnormaal. Het omgaan hiermee was voor mij een zoektocht. Ik had een weg gevonden om mij staande te houden, maar echt gelukkig was ik niet.

 

Ik studeerde verder en verder en probeerde verschillende theorieën en filosofieën vanuit de psychologie uit in mijn leven. Maar hoe meer ik wist, hoe vaster ik kwam te zitten. In al mijn pogingen van het toewerken naar een gelukkig leven, ontdekte ik dat ik het zelf niet kon. Dit bracht mij bij Jezus. Ik ontving geweldige openbaringen waardoor ik het roer radicaal omgooide en al mijn ''kennis'', filosofieën en theorieën overboord gooide. Ik zei de psychologie vaarwel. Ik ging met al mijn vragen naar Jezus en kreeg antwoord door Zijn woord. De vraag naar het ''normaal'' werd beantwoord en er kwam vrede in mijn hart. Het heeft mijn leven een totale omwenteling gegeven.

 

Ik ben ontzettend dankbaar voor het kostbare vormingsproces, waardoor er een grote passie is ontstaan om anderen te onderwijzen en oprecht te kunnen zeggen:

 

Jesus is the way to wholeness

 

Ben jij benieuwd hoe deze sleutels ook jouw leven kunnen verrijken? Kijk dan snel verder naar de mogelijkheden!